Blog

Wijziging BRL 6010 wetgeving

Geplaatst door:

Wijziging BRL 6010 wetgeving op het gebied van legionella preventie. (2014 januari)

 

De nieuwe Drinkwaterwet stelt specifieke eisen aan de legionellapreventieadviseur van leidingwaterinstallaties. Deze zijn verwerkt in de nieuwe, door de KBI geschreven BRL 6010 waarnaar de Drinkwaterwet verwijst. In de nieuwe BRL 6010 worden concrete eisen gesteld aan de vakbekwaamheid van de legionellapreventieadviseur van de leidingwaterinstallaties. De eisen zijn gebaseerd op bestaande en veel gevolgde opleidingen in de markt. De Certificatie Instelling (CI) gaat de deskundigheid van de legionellapreventieadviseur toetsen mede op basis van deze vakbekwaamheidseisen. Certificaten die zijn uitgegeven op basis van de oude BRL 6010 van 6 december 2006 blijven geldig tot uiterlijk 1 mei 2014. Daarna wordt de eerste uitgave van de BRL vervangen door de nieuwe. Dit betekent dat bestaande certificaathouders vanaf 1 mei 2013 maximaal één jaar te tijd hebben om hun werkzaamheden op het gebied van legionellapreventieadvisering uit te gaan voeren volgens de nieuwe BRL 6010. FORMULA voldoet reeds per 1 januari 2014 aan deze vakbekwaamheidseisen.

0

Over de auteur:

  Related Posts
  • No related posts found.

Voeg een Commentaar


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.